ESIMERKKIHINNASTO TAITEELLE

Allaolevassa taidehinnastossa näet esimerkkejä taidetuotteiden ja -palvelujen hinnoista. Esimerkit ovat jaoteltu työn/palvelun, koon ja hinnan mukaan. Taidehinnasto antaa suuntaa sille, paljonko taidemaalaukset, muotokuvat ja taideohjaus maksavat. Muraalit hinnoittelen koon ja pinnan mukaan tapauskohtaisesti.

taide hinnasto

MIKÄ TAITEESSA MAKSAA?

Taiteen tekeminen on työtä, josta saa myymällä korvauksen. Jotta taidetta voi myydä, on asetettava hinta. Taidetyön hinnoittelu koetaan usein haastavaksi sekä taiteilijoiden itsensä, että myös asiakkaiden puolesta. Taiteen hinnoitteluun on paljon hyödyllisiä yleisohjeita, mutta lopulta taiteilija itse on vastuussa sen määrittelystä.

Hinnoittelu on monen tekijän summa. Itse raakajaan tekijät kahteen pääteemaan; todelliset kustannukset sekä taiteellinen arvo. Taiteeni hinnoittelu syntyy näiden kahden tekijän muodostavasta arvosta. Materiaalit, hankintakustannukset ja maalaukseen käytetty maalausaika muodostavat ns. todelliset kustannukset. Työn taiteellinen laatu ja esteettinen lopputulos vastaavat taiteellisesta arvosta, joka on loppuhinnan toinen puoli.

Yrittäjyyteen, verotukseen, hankintoihin, postituksiin ja matkustamiseen liittyvät kulut katetaan myydyillä tuotteilla. Pidänkin tätä vedenjakana liiketoiminnan ja harrastamisen välillä; jos toiminta tuo elannon, on se yrittämistä. Jos ei, on kyseessä kallis harrastus.

Materiaalit

Taidemaalauksen toteuttamiseen tarvitsen toteutusajan sekä materiaalit. Toteutusaikaan kuuluu luonnostelu, akryyliseosten luominen ja kaataminen sekä maalaustyö, kiinnitys ja ripustusten kiinnitys. Keskimäärin aikaa maalauksen toteutukseen menee 60-70 tuntia/neliömetri. Arvio skaalautuu muihin kokoihin. Materiaaleja ovat puukehyksiin pingotettu kangaspohja, pohjustamisgesso, akryylimaalit, Pouring Medium-seos, metallilehdet, fosforiakryyli, akryylilakka sekä ripustukset. Lähetykseen liittyviä kuluja tulee myös suojaamisesta ja pakkaamisesta.

Taidearvo

Mitä muuta arvoa taidemaalaukseni tai taideohjaus sitten sisältää, kuin pelkkää materiaa ja aikaa? Henkilökohtainen pohdintani on, että sitä on vaikeaa kuvailla lyhyesti, mutta yritän parhaani: taiteilijan kaiken vuosien kokemuksen, opetellun, luetun, pohditun, oivalletun ja suodatetun. Taiteessa maksaa se kaikki, mikä on suodattunut taiteilijan lävitse ajan ja materian muodossa. Taidearvo on se jokin, ainutlaatuinen, maaginen ja vaikeasti selitettävä. Kuvailisin sitä esimerkin kautta seuraavasti: taidearvo toteutuu joka kerta, kun asiakas löytää taiteesta Sen Jonkin. Se, että raha ja taideteos vaihtaa omistajaansa on vain luonnollinen sivuefekti sille pääasialle, että taidetyö on täyttänyt Tarkoituksensa. Suosittelen lämpimästi lukemaan, mitä Taide on sijoituskohteena. Aikansa ilmentäjänä laadukas ja hyvin dokumentoitu taideteos on henkilökohtaisen ilon lisäksi pitkän ajan tähtäimellä arvokas hankinta ja rahallinen sijoitus tulevaisuuteen.

Lisäksi

Taiteella on merkittävä paikka arjen jokaisella pinnalla. Julkisen taiteen hankkimista pidetään yleisesti tärkeänä periaatteena . Yksityisillekin henkilöille alkuperäisen taiteen hankinta on aikaa ja katsetta kestävä sijoitus, jonka arvo kasvaa ajan myötä. Taidehankinta on myös kannustuksen ja luottamuksen osoitus Tehtäväänsä sitoutunutta taiteilijaa kohtaan. Yritykset voivat hyödyntää taiteenhankkimisessa verotuksellista etua.

Ota yhteyttä, niin teen Sinulle taidetarjouksen!