taiteilija Eeva Kouvalainen taide art

TAITEILIJA EEVA KOUVALAINEN OS.KORHONEN

Olen suomalainen taiteilija. Asun perheeni kanssa Jyväskylässä. Olen kotoisin Pohjois-Pohjanmaalta, Pyhäjärveltä, Taidekoti Hunningolta. Taiteilijuus on sukuvika: siskoistani Anna Korhonen ja Paula Korhonen ovat taiteilijoita, kuten myös edesmennyt isämme, Taiteilija Matti Korhonen. Verenperintönä saatu on syy siihen, että signeeraan kaiken taiteeni tyttönimelläni, ”Korhosena”.

Taiteilijan koulutus

Olen piirtänyt niin kauan kuin muistan. Se on kiinnostanut aina ja minua on kannustettu siihen. Hakeuduinkin kulttuurialalle ja valmistuin muotisuunnittelijaksi vuonna 2012 Jyväskylän ammattikorkeakoulusta. Pian töihin pääsemisen jälkeen alkoi perheellistyminen, minkä seurauksena sain luoda itselleni uuden työn kuvataiteilijana. Hektisimmän pikkulapsiajan loputtua otin haltuun graafisen suunnittelijan intensiiviopinnot Jyväskylän kristillisellä opistolla vuonna 2020.

Taidetyötä olen tehnyt freelancerina vuodesta 2013. Matka on sisältänyt mitä erilaisimpia kuvataideprojekteja ihanien asiakkaiden kanssa. Kirjava taideoimintani on vakiintunut kolmeen päätuotteeseen: taidemaalaukset, muraalit ja taideohjaus. Näiden puitteissa saan toteuttaa ja hioa taidettani monipuolisesti.

Taidetekniikka ja maalaustyyli

Käsin piirtäminen ja maalaaminen ovat aina olleet rakkaimmat tavat luoda, vaikka nautin myös digitaalisesta ilmaisusta. Koen löytäneeni Oman Taiteeni sieltä, missä kauttani suodattuu Pohjolan sielunmaisema.

Maalauksissani sekoittuvat kaksi tekniikkaa: Vedic Art ja Acrylic Pouring. Näiden tekniikoiden yhdistelmää kutsun itse ”Mustetahratekniikaksi”. Maalaus alkaa abstraktista pohjasta, josta maalaan intuitiivisesti esiin näkemäni. Löydän aina aarteita, jotka liittyvät Pohjoisen tarustoon.

Suomalaisen taiteen aiheet liikkuvat kansantarujen luonnossa eläinten, ihmisten ja symboliikan muodossa. Korostan vahvaa värimaailmaa metallilehden, UV- ja fosforimaalin avulla.

Piirtämiseen käytän erilaisia lyijy- ja hiilikyniä. Piirrokseni ovat pääsääntöisesti mustavalkoisia. Käytän piirtämistekniikkaa vain muotokuvissa, joskin toteutan niitä myös maalaamalla.

Tarinallinen taide

Taiteeni tarina on vähintään yhtä merkittävä osa kokonaisuutta, kuin sen visuaalinen puoli; vaikka ne ”riittävät” vaikuttamaan erikseenkin, vasta yhdessä ne herättävät toisensa eloon. HUOM! Klikkaamalla taidegallerian maalausta saat auki kyseisen maalauksen tarinan ja tiedot.

Postmoderni otteeni viittaa vahvoihin narratiiveihin, mutta kunnioitan tulkinnan tilaa. Jokaisella maalaukselani on tarina, jonka jaan suomeksi FB:ssa ja englanniksi IG:ssa käyttäjänimen @eeva.k.art takaa.

Taiteellinen vapaus

Generalistina kiinnostun valtavasti useista aiheista ja niiden tutkiminen toimii saumattomasti maalaustekniikkani kanssa. Tekniikan lisäksi taiteessa motivoi oman sisäisen ilmaiseminen näkyväksi. Taiteen luominen on tehtävällinen , ilmaisullinen ja psykologinen helpotus minulle itselleni. Koen, että lahjani on Universumin kanava virrata tähän maailmaan kauneutta ja tarinoita.

Suomalainen taide, mytologia, psykologia, tieteet, historia, kulttuuri, uskonnot ja Kalevala kietoutuvat taidemaalauksissani harmoniseksi kokonaisuudeksi. Muotokuviin suodattuu samaa. Halu kokeilla ja oppia uutta tekee taiteestani jatkuvasti kehittyvän luovuuden ilmaisun.

Sama filosofia pätee taideohjaukseeni; mielenkiintoinen aihe on ilo oppia ja uteliaisuus on vahva tuki luovuudelle. Koen iloa ja etuoikeutta todistaa paikanpäältä sitä, kuinka jokainen luova ilmaisee omaa sisäistään maalaamisen keinoin, läsnä siinä hetkessä.

Taiteelliset saavutukset ja suunnitelmat

Vaikka taidematkani on aivan kesken, olen saavuttanut monta välionnistumista.

1. Tulin esitellyksi taiteilijana televisiossa: Alfa TV:n taideohjelma Sielunrauha 3.kauden 3. jakso ”Eeva Kouvalainen Sielunrauha”

2. Saan toteuttaa ensimmäisen taidemuraalini Jyväskylän keskusta-alueelle keväällä 2022, ”Vuoren Varsat”.

3. Sain kuvittaa maalaustaiteellani ja taittaa kokonaan satukirjan (Persian Ruusu , Camilla Sandberg)

4. Olen saanut kunnian tehdä taideohjaustyötä vuoden 2020 syksystä saakka (Jyväskylän keskustassa Ravintola VENN:ssä kuukausittain sekä Jyväskylän kristillisellä opistolla syksyllä 2021).

5. Maalaukseni ”Tapiolan Poika” oli esillä HELENE20 yhteisnäyttelyssä syyskuussa 2020 (Helsinki, Päärautatieaseman Kulttuurihalli) ja ”Annikki” oli KARELORE SPIRITS OF FIRE yhteisnäyttelyssä 2022 (Kulttuurikeskus Juminkeko, Kuhmo)

Suunnitelmiin kuuluu erikoiseriä painotuotteita, taidenäyttelyitä ja muraalihankkeita. Tavoitteita löytyy myös taideapurahoittumisen saralla sekä hyväntekeväisyyden tekemisessä.

Taide kiinnostaa

Kulttuuri on usein kiinnostavaa myös tiedotusvälineiden mielestä. Kurkkaa alta galleriasta, millaista huomiota taiteeni on mediassa saanut .

Kiinnostaako yhteistyö tai tarvitsetko osaamistani? Ota yhteyttä, niin jutellaan!